SoyBomb2

SoyBomb2 flyer

Foto © Sanne Peper

Noord

De hoofdpersoon in Noord ontvlucht de vaderlandse flipperkast. Natuurlijk vanwege anonieme doodsbedreigingen. Richting poolcirkel. Land van duizend meren. Op bezoek bij een jeugdvriendin die, zo blijkt, een fortuintje verdient in de aandelenzwendel. Onethisch? Nietzsche zei het toch al: een eerlijk mens is per definitie onethisch. By the way, mevrouw sponsort ook eco-projectjes.

De sfeer is gastvrij. De conversatie luchtig. Van geld en geweld tot lifestyle-dilemma’s, van de morele soft spots van het speculeren tot het welzijn van de planeet, praktisch idealisme en de laatste complottheorieën, het passeert de revue. Manlief is één van die net-niet bruinhemden die het in Oost-Europa weer goed doen in de politiek. Opa neuzelt wat na over de oorlog. Hoezo aan de verkeerde kant gevochten!? En o ja, er zit ook nog een verdwaalde liftster tussen. Genoeg ingrediënten kortom om even lekker tot rust te komen.

Tekst Rutger Kroon en Joachim Robbrecht Regie Ellen Goemans Spel Dik Boutkan, Eva Duivestein, Rutger Kroon, Anna Schoen, Yorick Zwart Productie & publiciteit Alles voor de Kunsten, Anke Manneveld Decor Daniel Patijn Fotografie Sanne Peper