bodywarmer
bodywarmer
bodywarmer

Bodywarmer - Sarah Ringoet

In Bodywarmer kiest Ringoet voor de “ik zal”-vorm, die afwisselend door de een en de ander gebruikt wordt. Door het spelen met de toekomende tijd, het gebruik van ik zal/jij zal/wij zullen vraag je je als toehoorder/lezer/publiek af of de relatie die wordt beschreven al geweest is, nog moet plaatsvinden of dat deze zich in het hier en nu afspeelt en de actrices ter plekke fantaseren over hoe een relatie tussen hen er zou uitzien.

Dit spelen met de toekomende tijd geeft een extra dimensie aan de tekst, aangezien het een reconstructie van een liefdesgeschiedenis is. Door het spelen met de “ik zal”-vorm wordt het publiek in een actieve rol geduwd. Het meedenken, het uitvinden en fantaseren in het moment maakt de betrokkenheid van de toeschouwer groter.

Bodywarmer is een tekst uit Ringoets bundel Stripped, die in 2014 bij it&fb is uitgegeven. Stripped bevat zeven theaterteksten die Ringoet schreef tussen 2006 en 2014. In 2015 kwam er een nieuwe uitgave, voorzien van een inleiding door Rob de Graaf en aangevuld met een nieuwe tekst, m2. De nieuwe uitgave van de bundel, eveneens uitgebracht bij de it&fb, heet ook m2.