Oh My God

MUZIKAAL RELI-DRAMA

Time to rethink God! Anno 2010 kun je niet een beetje moslim, een beetje christelijk en een beetje hindoe zijn. Het zijn de hoogtijdagen van de polarisatie waarin iedereen op zijn eigen reli-eiland zit. Tijd dus om die hopeloos gedateerde religies samen in een blender te gooien en te mixen tot een nieuwe wereldreligie-smoothie.

In Oh My God komt een denktank van vijf afgevaardigden van de grote wereldreligies samen om in opdracht van het nieuwe Ministerie van Godsdienst te brainstormen over een revolutionair concept van één nieuwe religie, die alle anderen overbodig maakt.

Deze Uitverkorenen vormen een prachtige afspiegeling van Nederland anno nu: een moderne evangelische moslim, een joodse reli-shopper, een Turkse atheiste, getrouwd met een yup die zich bekeerd heeft tot het Christendom en Bud, meer Boedha dan Boedha zelf. Zij nemen de helse taak op zich om gezamenlijk de moderne moraal te herdefiniëren, maar het eigen heilige huisje moet natuurlijk wel overeind blijven! Want hun geloof of ongeloof bepaalt hun identiteit meer dan ieder wil toegeven. MGA brengt het gevoelige onderwerp geloof in een eclectische montage met een hoge dosis zelfspot.

Spel: Evrim Akyigit, Raoul Copier, Anil Jagdewsing, Bas Jilesen, Sarah Ringoet, Sharla Sookha. Regie: Anil Jagdewsing. Tekst: Rutger Kroon