Harry-in-Wonderland-De-Stokerij-Schiedam-©-Twan-de-Veer_4
Harry-in-Wonderland-De-Stokerij-Schiedam-©-Twan-de-Veer_4
Harry-in-Wonderland-De-Stokerij-Schiedam-©-Twan-de-Veer_4

Tekst: Rutger Kroon & Yorick Zwart Regie-advies: Wannie de Wijn Spel: Aafke Buringh, Rutger Kroon & Yorick Zwart Techniek: Ralph Mantje Met dank aan: Catalijne Janssen, Abel Enklaar

Human Inc. 2: Harry in Wonderland. - De Stokerij Schiedam, Human Inc.

Met de hyperactuele thematiek privacy en cybersecurity belicht Human Inc. de wereld van een heel andere kant dan deel 1: Don’t Shoot the Pianoplayer.

In deel 2 zien we Harry, een nette, rustige en wat saaie man, aan wie de stormen van de 21e eeuw lijken voorbij te gaan. Als op een dag de vuilcontainer in de straat niet meer open wil met zijn door de gemeente beschikbaar gestelde en geregistreerde pasje, begint er een zoektocht naar de achterkant van de door data gedreven surveillance maatschappij.

Wat geven we allemaal af wanneer we gebruikerovereenkomsten accepteren die uit meer woorden bestaat dan MacBeth? Hoe kan het dat je data duurder zijn dan een nieuwe fiets of step die met duizenden tegelijk in de stad worden gedumpt? Welk ‘ding’ is dat die almaar onze data blijft opslurpen?

Want terwijl je slaapt, ontbijt, koffie drinkt, naar je werk gaat m.a.w. de hele dagcyclus doorloopt, is ‘het ding’ aan het begin van de volgende dag alweer veel groter geworden. Het rust nooit, blijft altijd ‘aan’ en heeft een onstilbare honger.

Human Inc. is een 5-delige serie theatervoorstellingen van De Stokerij Schiedam met het overkoepelende thema: Hoe grote multinationale bedrijven en overheden de verbinding met het individu verliezen.